XCO, съкратено от Cross country Olympic е формат, който е част от програмата на летните Олимпииски игри от осемнадесет години насам. Представлява колоездaчно състезание по пресечен терен.
Тази дисциплина е естественото развитие на колоездача. Той вече е толкова напреднал, че карането по равното шосе не го удовлетворява и търси препятсвия. Този тип състезание е и зрелищно поради формата си- къси обиколки от 3 до 6 километра, които състезателите бързо затварят и преминават по няколко пъти през старт-финала.
Теренът е добре да е в близост до населено място, за да е лесно достъпно за публиката. Състезателите имат нужда от такава, която да ги "надъхва". За тях е много различно, ако има кой да ги подбутва...

А самото ХСО Симеоново се заражда още по времето на емблематичните "Bike Weeekend" състезания организирани от RAM Bikes далечната 2006, от една страна и в главите на момчетата от велоклуб "МАМУТ" , от друга. Сътрудничеството винаги води до добри резултати :). Освен всичко друго ХСО Симеоново е и втория кръг от Българските ХСО серии, провеждащи се под егидата на Българска Колоездачна Лига.

Трасето е достъпно за всеки желаещ да подкрепи състезателите, а и естествено за всеки, който има желание да премери сили с остналите участници. Намира се в непосредствена близост до границите на кв.Симеоново, като преминава покрай много пешеходни пътеки водещи към Симеоновските Езера, а асфалтовият път водещ към х-л"Свети Георги" обгражда трасето от западната му страна.

До голяма степен е сравнимо с ХСО Драгалевци, като тук денивелацията е с 40 метра повече, 166 м при дължина на обиколката 2,9 км. При дизайна на трасето принципа за визуален контакт между състезателите е запазан, като трасето криволичи, позволявайки състезателите да се виждат, което допълнително спомага за засилване на състезателния дух.

Практикуващи и непрактикуващи са добре дошли.
Ще ви очакваме!

Всеки, който иска да се включи е небходимо да се запише предварително онлайн тук

Организаторът си запазва правото да Мести или Отказва регистрация на Изявени Състезатели регистрирали се в категория Хоби! С цел спортсменско отношение!

Стартова такса за състезанието:
Заплатена в PaVé Bike Shop and Repair - 20 лева
Заплатена на място - 20 лв
С включена застраховка, ПСС, .

Може да заплатите в магазин PaVé Bike Shop and Repair- на ул. Златовръх 50, на ъгъла с ул.Бигла.

Номерата ще се раздават от 04.06.2018 до 19ч. на 08.06.2018 в магазин PaVé Bike Shop and Repair.

Номера на старта ще се раздават само по изключение на регистрирали се до 06.06.2018 участници, които не живеят в София!
След финиширането на състезателите, номерата ще бъдат събрани*!

*Номерата ще са с чипове за времеизмерване, които ще се използват и в бъдеще. Благодарим!

Награждаването ще започне след финиширане на всички групи и обработвеане на резултатите - около 16ч.