Осмо поредно издание най-усмихнатото състезание за планинско бягане и колоездене – „Байк и Рън за Чепън“. Датата е 20-и април, а трасето отново е край Драгоман.

Дисциплините са:
- Бягане 21 км
- Бягане 42 км
- Колоездене XCM Младежи и Девойки 21 км
- Колоездене XCM 42km
- Колоездене Хоби 21км
- Колоездене Хоби 42 км

И тази година велосъстезанието "Байк за Чепън" е част от Български колоездачни серии. То се разделя на 2 основни категории XCM и Хоби:
- В XCM „Рейс Серии“ могат да взимат участие всички желаещи, които са регистрирани към Българска Колоездачна Лига и искат да участват в годишната ранк листата (при заявка за участие в тази категория, всеки нерегистриран, към момента, участник ще бъде регистриран автоматично). Всеки завършил ще спечели точки важащи за ранклистата на БКЛ.Надпреварата в дисциплината ХСМ ще се проведе по правилата на БКЛ .
- В категория "Хоби" може да участва всеки, който по дадена причина няма желание да се сървеновава за спечелване на точки за ранклистата на БКЛ.

И тази година за всички участници е предвиден атрактивен стартов пакет, както и свежи плодове и енергийни вкусотии на старт/финала и подкрепителните пунктове. Предстои да бъдат обявени наградите, които по правило влизат в употреба на активния байкър, бегач и планинар.

Надпреварата в една от най-атрактивните туристически дестинации само на 1 час път с кола от София се организира от магазини Stenata и Община Драгоман.

Регистрацията за участие все още е активна и всеки, който иска може да се запише предварително онлайн тук.