На 19 май, за втора поредна година клуб Велораптор организира ХСО състезание в Княжево, което и тази година ще бъде кръг от ХСО сериите! Организаторите подготвят много интересно и разнообразно трасе, а регистрацията за участие вече е активна.

Стартът ще бъде даден в красивата Княжевската гора в близост до долна станция на Княжевския лифт.

ТРАСЕ: 3,3 км дължина и 200 м положително денивелация (за обиколка).

СТАРТ/ФИНАЛ в началото на т.н. Слънчева алея, непосредствено над долна станция на бившия Княжевския лифт. В тази зона ще са разположени и подкрепително-сервизен пункт, шатри на спонсори, озвучаване, водещи, съдии и времеизмерване.

Предвидени са общо 3 старта – два състезателни ("Елит" и "Хоби") и един любителски:

За СЪСТЕЗАТЕЛИ: Състезателните стартове за "Елит" и "Хоби" са във времевия диапазона от 9:30 до 14.30 ч. Поради спецификата на ХСO състезанията, броят на участниците във всеки старт ще бъде ограничен до 50-100 участника на стартa, тъй като се правят по няколко обиколки по сравнително късо трасе с тесни пътеки в някои участъци. Времеизмерването ще е електронно.

Регистрация:
Предварителната онлайн регистрация вече е активна тук

Регистрация на място: приключва 30 мин. преди съответния старт

***
Събитието се организира от клуб Veloraptor и е част от календара на Sofia 2018 - Европейска столица на спорта. То се провежда с подкрепата на: Red Bull, АЛЕКО, Sponser Bulgaria - Хранителни добавки, Leya, The Barberians, DRace, BAZE и други.

За допълнителна информация следете събитието във фейсбук